Over ASVPWA

Welkom op de website van de Algemene Schietsportvereniging Prins Willem-Alexander, hierna te noemen PWA.

De vereniging is opgericht op 30 september 1977 en is sinds 1990 aangesloten bij de Nederlandse Handboog Bond. Het doel van de vereniging is het bevorderen van de hand- en kruisboogsport.

Bij onze vereniging staat het plezier in het boogschieten voorop. De uitrustingen waarmee geschoten wordt lopen uiteen van historische houten bogen en pijlen tot de modernste materialen. Voor sommigen is het boogschieten pure recreatie, anderen trainen competitiegericht om deel te kunnen nemen aan door de NHB georganiseerde wedstrijden.

Het hand- en kruisboogschieten vindt plaats op ons eigen terrein aan de Varelseweg 102a te Hulshorst. Iedere zaterdagmiddag en woensdagavond wordt er op deze locatie in recreatief verband geschoten.

Het indoorschieten gebeurt op 10, 18 en 25 meter in onze schiethal met acht banen. Bij mooi weer is het mogelijk om buiten te schieten op afstanden tot 50 meter. Ook cloutschieten op 165 meter afstand of een kleine veldronde behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast organiseert de vereniging voor haar eigen leden twee keer per jaar een 3D ronde op een ons ter beschikking staand bosterrein.

Belangstellenden kunnen altijd een keer komen kijken, hoewel we liever hebben dat u een boog ter hand neemt.

Nieuwe schutters of degenen die eens willen komen kijken, zijn van harte welkom op zaterdagmiddag van 12:00 tot 14.00 uur.

                                                     

Funverschieting vrijdagavond 9 september a.s.

Op vrijdagavond 9 september a.s. wordt weer de volgende funverschieting georganiseerd: Straatvechters! * 5 pijlen per beurt op 25 meter; in totaal 10 of 12 beurten (= 50 of 60 pijlen), afhankelijk van tijd en animo * doel: op een standaard blazoen (verschillende groottes: 60 – 80 – 122 cm) proberen een ‘straat’ van vijf …

Meer lezen

BBQ

Op zaterdag 27 augustus aanstaande houden wij weer onze jaarlijkse barbecue. Vanaf vandaag is er nog 2 weken de tijd om je op te geven, De kosten bedragen 15 p.p. en de drankjes zijn graties. Afrekenen op de dag zelf. De intekenlijst om je op te geven, hangt aan de bekende “zeurpaal”

Meer lezen

X