Lid worden?

 

Beginnerscursus

Om te zien of je boogschieten leuk vindt, is het mogelijk om een cursus te volgen want boogschieten kan je niet leren uit een boek of van filmpjes. Wil je echt veilig leren boogschieten, meld je dan aan voor onze introductiecursus want wij zijn van mening dat je alleen van een instructeur op een juiste manier kunt leren boogschieten. Veilig voor jezelf, voor je mede schutters, maar ook veilig voor je lichaam, want eenmaal fout aangeleerde handelingen zijn moeilijk af te leren en kunnen blessures veroorzaken.             

De cursus van het voorjaar 2023 is inmiddels afgerond. Vijftien deelnemers hebben de cursus succesvol doorlopen. Wanneer de volgende cursus start is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Neem voor meer informatie over de cursus en of er nog plaats is contact op met de secretaris via het formulier onder aan deze pagina. 

De cursus

De beginnerscursus kost 60 euro voor volwassenen vanaf 18 jaar en 30 euro voor jeugd vanaf 12 jaar en bestaat uit tien lessen. In die tien lessen worden je de basisbeginselen geleerd van het boogschieten. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan het materiaal, maar zeker ook aan de veiligheidsregels die er bij het boogschieten zijn. Je gaat immers bezig met een wapen.

De lessen worden door ervaren instructeurs gegeven en duren een uur. Er wordt geschoten met een door de vereniging beschikbaar gestelde recurveboog met vizier. Ook de overige materialen zoals pijlen, armbeschermer en vingertab zijn voor je aanwezig. Tijdens de cursus maak je ook kennis met andere soorten bogen zoals de compoundboog, jachtboog en de traditionele longbow. Hierdoor kun je inzicht krijgen in welke discipline jou het meeste ligt.

Na goed doorlopen van de cursus en als het boogschieten je bevalt, is het mogelijk om lid te worden van de vereniging. Na verloop van tijd schaf je dan een boog aan die jou het meeste aanspreekt en bij jouw fysieke mogelijkheden past. De diverse bogen zijn te koop in een van de landelijke speciaalzaken.

Voornaam

Achternaam

E-mail

Onderwerp

Bericht

Success

Wij hebben je bericht ontvangen!

Error

Helaas! het was niet gelukt om je bericht te versturen. Zou je de errors van hierboven willen nalopen?

X