Lid worden?

Beginnerscursus

Om te zien of je boogschieten leuk vindt, is het mogelijk om een cursus te volgen want boogschieten kan je niet leren uit een boek of van filmpjes. Wil je echt veilig leren boogschieten, meld je dan aan voor onze introductiecursus want wij zijn van mening dat je alleen van een instructeur veilig kunt leren boogschieten. Veilig voor jezelf, voor je mede schutters, maar ook veilig voor je lichaam. Eenmaal fout aangeleerde handelingen zijn moeilijk af te leren en kunnen blessures veroorzaken.

Deze cursus wordt, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, één of twee keer per jaar gegeven. De  beginnerscursus van dit voorjaar is inmiddels afgerond, alle 11 deelnemers hebben de cursus afgesloten met een eindtoets en zij zijn allen geslaagd.

De eerst volgende cursus begint in februari 2023. Neem voor meer informatie contact op met de secretaris, via zijn e-mail: melszelessen@gmail.com.

De cursus

De beginnerscursus kost 60 euro voor volwassenen vanaf 18 jaar en 30 euro voor jeugd vanaf 12 jaar en bestaat uit tien lessen. In die tien lessen worden je de basisbeginselen geleerd van het boogschieten. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan het materiaal, maar zeker ook aan de veiligheidsregels die er bij het boogschieten zijn. Je gaat immers bezig met een wapen.

De lessen worden door ervaren instructeurs gegeven en duren een uur. Er wordt geschoten met een door de vereniging beschikbaar gestelde recurveboog met vizier. Ook de overige materialen zoals pijlen, armbeschermer en vingertab zijn voor je aanwezig. Tijdens de cursus maak je ook kennis met andere soorten bogen zoals de compoundboog, jachtboog en de traditionele longbow. Hierdoor kun je inzicht krijgen in welke discipline jou het meeste ligt.

Na goed doorlopen van de cursus en als boogschieten je bevalt, is het mogelijk om lid te worden van de vereniging. Na verloop van tijd schaf je dan een boog aan die jou het meeste aanspreekt. De diverse bogen zijn te koop in een van de landelijke speciaalzaken.

Voor meer informatie kun je mailen naar: melszelessen@gmail.com

X