Beginnerscursus of direct lid worden?

Om te zien of je boogschieten leuk vindt, is het mogelijk om een cursus te volgen want boogschieten kan je niet leren uit een boek of van filmpjes. Wil je echt veilig leren boogschieten, meld je dan aan voor onze introductiecursus. ‘Veilig’ betekent zowel voor jezelf als voor je mede schutters, maar ook veilig voor je lichaam, want eenmaal fout aangeleerde handelingen zijn moeilijk af te leren en kunnen blessures veroorzaken. Als je een ervaren schutter bent, kan je ook zonder de cursus lid worden. Stuur dan ook een mailtje naar onderstaande adres voor een afspraak zodat je kan laten zien dat je over voldoende vaardigheden beschikt.            

De eerstvolgende cursus in het najaar van 2024 zit helaas al weer vol. Voor meer informatie, mail naar voorzitter.pwa@gmail.com

De cursus

De beginnerscursus kost 75 euro per persoon. Het cursusgeld hoeft pas na de tweede les betaald te worden. Als de cursus je niet bevalt, mag je de cursus kosteloos beëindigen vòòr de derde cursusavond.

De cursus bestaat uit tien lessen. In die tien lessen worden de basisbeginselen geleerd van het boogschieten. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan het materiaal, maar zeker ook aan de veiligheidsregels die er bij het boogschieten zijn. Je gaat immers aan de slag met een wapen.

De lessen worden door ervaren instructeurs gegeven en duren ongeveer twee uur (inclusief korte pauze). Je bent verplicht de cursus te starten met de door de vereniging beschikbaar gestelde boog met vizier. Ook de overige materialen zoals pijlen, armbeschermer en vingertab zijn aanwezig. Wij raden je dan ook ten zeerste af een boog te kopen voor deze cursus. Tijdens de cursus maak je ook kennis met andere soorten bogen zoals de compoundboog, jachtboog en de traditionele longbow. Hierdoor kan je inzicht krijgen in welke discipline jou het meeste ligt.

Na goed doorlopen van de cursus en als het boogschieten je bevalt, is het mogelijk om lid te worden van de vereniging. Je kan dan nog langere tijd gebruik maken van ons materiaal. Zo heb je uitgebreid de tijd je te oriënteren op het type boog die jou aanspreekt en bij jouw fysieke mogelijkheden past. Het materiaal is te koop in een van de landelijke speciaalzaken.

Wij hanteren een minimum leeftijd van 12 jaar.

Locatie

Het hand- en kruisboogschieten vindt plaats op ons eigen terrein aan de Varelseweg 102a te Hulshorst.