Beginnerscursus

Om te zien of je boogschieten leuk vindt, is het mogelijk om een cursus te volgen want boogschieten kan je niet leren uit een boek of van filmpjes. Wil je echt veilig leren boogschieten, meld je dan aan voor onze introductiecursus. Veilig betekend zowel voor jezelf als voor je mede schutters, maar ook veilig voor je lichaam, want eenmaal fout aangeleerde handelingen zijn moeilijk af te leren en kunnen blessures veroorzaken.             

De eerstvolgende cursus zal het najaar van 2024 van start gaan. Voor meer informatie, mail naar voorzitter.pwa@gmail.com

De cursus

De beginnerscursus kost 75 euro per persoon. Het cursusgeld hoeft pas na de tweede les betaald te worden. Als de cursus u niet bevalt, mag u de cursus kosteloos beëindigen vòòr de derde cursusavond.

De cursus bestaat uit tien lessen. In die tien lessen worden de basisbeginselen geleerd van het boogschieten. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan het materiaal, maar zeker ook aan de veiligheidsregels die er bij het boogschieten zijn. U gaat immers bezig met een wapen.

De lessen worden door ervaren instructeurs gegeven en duren ongeveer twee uur (inclusief korte pauze). U bent verplicht de cursus te volgen met de door de vereniging beschikbaar gestelde boog met vizier. Ook de overige materialen zoals pijlen, armbeschermer en vingertab zijn voor u aanwezig. Wij raden u dan ook ten zeerste af een boog te kopen voor deze cursus. Tijdens de cursus maakt u ook kennis met andere soorten bogen zoals de compoundboog, jachtboog en de traditionele longbow. Hierdoor kunt u inzicht krijgen in welke discipline u het meeste ligt.

Na goed doorlopen van de cursus en als het boogschieten u bevalt, is het mogelijk om lid te worden van de vereniging. U kunt dan nog langere tijd gebruik maken van ons materiaal. Zo heeft u uitgebreid de tijd u te oriënteren op het type boog die u aanspreekt en bij uw fysieke mogelijkheden past. Het materiaal is te koop in een van de landelijke speciaalzaken.

Locatie

Het hand- en kruisboogschieten vindt plaats op ons eigen terrein aan de Varelseweg 102a te Hulshorst.