Bondscompetitie Indoor 2022-2023

Onderstaand een bericht van de wedstrijdsecretaris.

Graag wil ik bij deze de Bondscompetitie Indoor 2022-2023 onder jullie aandacht brengen.

Deze competitie wordt – zoals wellicht bekend – jaarlijks georganiseerd voor NHB-schutters die in een ontspannen sfeer en op eigen niveau de competitie met elkaar aan willen gaan. De opzet van de gehele bondscompetitie is een drietrapsraket:

  1. regiocompetitie (september t/m december 2022),
  2. rayonkampioenschapen (eind januari/begin februari 2023), en
  3. bondskampioenschappen (begin maart 2023).

De regiocompetitie bestaat in onze regio (Overijssel/Gelderland) uit max. 5 wedstrijden. Per wedstrijd worden twee rondes van 30 pijlen geschoten, dus in totaal kun je 10 rondes schieten. Je kunt per wedstrijdweekeinde, naar keuze, op zaterdag (middag) of zondag (ochtend of middag) schieten. De precieze data van de wedstrijden zijn nog niet bekend.

Voor de regiocompetitie tellen de beste 6 rondes van de eerste 7 geschoten rondes.

* Je kunt schieten in de volgende disciplines: recurve, compound, barebow (moderne recurve zonder vizier/stabilisatie), traditional (jacht-/ruiterboog) en longbow (engels, amerikaans, vlaamse lattenboog; alleen houten pijlen met natuurveren).

* Als er veel schutters van één discipline zijn, wordt deze discipline opgedeeld in verschillende klassen. Zo heeft de recurve discipline 6 klassen en de andere disciplines elk 2 klassen.

Ook zijn er aparte leeftijdscategorieën: onder 18 (cadet; geboren in 2005-2008), onder 21 (junior; geboren 2002-2004) en senioren (2001 en eerder).

* Je schiet per ronde op 18 meter 10 series van 3 pijlen op een 40 cm-blazoen of dutch target (3x de binnenste vijf ringen van een 40 cm-blazoen onder elkaar). Compoundschutters schieten in principe op dutch target.

* De wedstrijden worden bij verenigingen in het oosten van de regio (Haaksbergen, Ruurlo, Hengelo (Ov), Lichtenvoorde en Arnhem) geschoten.

Aan het eind van de competitie wordt een eindstand opgemaakt van alle schutters in het rayon (= de vier regio’s in Noord-Nederland) die ten minste zes rondes hebben schoten. Op basis van deze eindstand worden de beste 24 schutters per discipline en klasse uitgenodigd voor het rayonkampioenschap.

Zoals gezegd moet je wel lid zijn van de Nederlandse Handboogbond (NHB) om aan deze competitie deel te kunnen nemen. Vanaf 1 juli kun je voor half geld tot het eind van het jaar bondslid worden. De contributie voor volwassenen (vanaf 18 jaar;  geboren in 2004 of eerder) wordt dan € 29,50, voor jeugd (geboren in 2005 of later) € 14,75.

Je kunt lid worden van de NHB door je te melden bij onze secretaris, Mels Zelessen: melszelessen@gmail.com.

Voor meer informatie kun je bij mij of Jan-Willem Essenburg terecht.

Aanmelden voor de competitie kan (na aanmelding bij de NHB) via een eigen account bij mijn.handboogsport.nl.

Je kunt je ook via mij (wedstrijden.pwa@gmail.com) voor uiterlijk 15 augustus a.s. aanmelden. In dat geval graag de volgende gegevens vermelden:

* naam

* bondsnummer (krijg je na aanmelding via Mels Zelessen)

* discipline (recurve / compound / barebow / traditional / longbow)

* geboortedatum

 

Met vriendelijke groet,

 

Coen van den Berg

wedstrijdsecretaris ASW PWA

Vorige artikel

Lichtbeeldenverschieting

Volgende artikel

27 augustus – BBQ